Skip to main content

Gestencilde plafond

Ik ben zo enthousiast geweest om dit project met jullie te delen !!! Ik hield al eerder van mijn slaapkamer, maar nu hou ik van hou ervan ­čÖé

Ik stencilde een damastpatroon op het hele plafond !!! Waarom zouden muren alle lol moeten hebben ???

Ik wilde je eerst een aantal van de after shots laten zien maar als je doorgaat zul je de voor en een zelfstudie op hoe ik het deed. Ik verloor daglicht snel toen ik deze foto’s nam. Ik was in een grote vette haast en ik heb niet echt aandacht besteed aan de instelling op mijn camera of de hoek van de foto’s. Ik wou dat ze een klein beetje duidelijker waren. Mijn paisley-kussen dat ik met de hand heb geschilderd, is moeilijk te zien. Daar kun je beter naar kijken HIER.
En meer slaapkamerfoto’s HIER.

Ik heb ook een kroonluchter gemaakt. Ik kon die lelijke plafondventilator niet weer opzetten nadat het plafond een prachtige make-over kreeg! Ik zal een tutorial laten zien hoe ik het op woensdag heb gehaald.

Ok├ę, hier is de vorige. Ik weet dat jullie allemaal weten hoe een wit plafond eruit ziet, maar ik had eerder een nodig zodat het volgende dramatischer zou zijn ­čÖé Dus alsjeblieft.

VOOR

NA

Cutting Edge stencilsstuurde me een stencil van mijn keuze om te beoordelen. Ze hebben me ook een schuimroller gestuurd. Ik heb in het verleden een aardig deel gesjabloneerd, dus ik dacht dat ik redelijk bekend was met stencils. Ik was aangenaam verrast om te zien dat die van hen extra dik was. En de sjabloon was erg groot, wat helpt als je een groot gebied schildert.

Omdat ik mijn plafond aan het doen was en de zwaartekracht tegen me werkte, gebruikte ik een spuitlijm op de achterkant van het sjabloon, samen met schilderslint.

Ik begon in de hoek boven mijn deur, zodat als ik het verknoeide, niemand zou opmerken wanneer ze in mijn kamer keken. De 2 dingen die je moet onthouden zijn een) overbelast je roller niet met verf! b)duw niet te hard. Beide dingen zorgen ervoor dat de verf onder het sjabloon doorloopt. Als je nerveus bent, oefen dan op karton of een garagewand. Ik merkte dat ik alle kanten op moest rollen om verf in de hoeken en gaten te krijgen. De eerste heb ik 2 verflagen gemaakt. Het was leuk en zelfs, maar ik besloot dat ik het uiterlijk van een verflaag beter zou vinden. Het zag eruit als stof.

Ik weet dat je de douchemuts liefhebt. Ik was mijn innerlijke lunchdame volledig aan het channelen. Ik wist dat toen ik de gratis douchekap van mijn laatste hotelverblijf had bewaard, ik het ergens voor kon gebruiken. Geen spatje verf in mijn haar!

De stencils hebben deze punten (getoond door pijlen). Als je de volgende rij gaat schilderen, lijn je de stencil uit naar deze punten en houdt alles recht. Mooi genie als je het mij vraagt.

Ok├ę, nu voor het dieptepunt. Was dit project eenvoudig? Ja. Was dit project tijdrovend? Ja. Ik heb vier kinderen, dus dat betekent ongeveer 49 miljoen onderbrekingen. Omdat ik dit aan het plafond deed, kon ik het niet zomaar afschillen, het dan op zijn plaats verplaatsen en meteen met de volgende beginnen. Ik moest wachten tot de verf op de sjabloon droogde (5-10 minuten) voordat ik hem weer kon plaatsen. Waarom? Omdat ik op het sjabloon moest drukken om het aan het plafond te laten plakken. Niet leuk als het allemaal nat is. Maar het was niet zo’n probleem. Ik stak het op, schilder het, haal het eraf en ga dan iets anders doen. Verander het wasgoed in de droger, leeg de vaatwasser, speel Go Fish met mijn 3-jarige (je snapt het idee). Dan zou ik naar beneden rennen en nog een doen. Dus in totaal duurde het vier dagen.

ALS Ik had een muur gemaakt zoals een normaal persoon, het zou VEEL sneller zijn geweest. En ALS Ik had geen kinderen thuis om te onderbreken dat het veel, veel sneller was geweest.

Over het algemeen was het helemaal de moeite waard! Ik heb geen idee hoe ik eerder met een wit plafond heb geleefd. En ik heb plannen om dezelfde stencil boven in mijn hal te gebruiken. Ik denk aan cr├Ęme en chocoladebruin. . .

Op woensdag laat ik je zien hoe ik deze kroonluchter heb gemaakt !!!

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht ver├Âffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.