Skip to main content

Teruggewonnen houten drijvende planken

Ik ben zo enthousiast geweest om deze tutorial met je te delen. Van alle elementen in mijn nieuwe kantoor heb ik de meeste e-mails over deze schappen ontvangen.

Als je een kleine ruimte hebt, is het slimste om verticaal te gaan. Ik maakte GEEN gebruik van de ruimte op de muur mijn kantoor was eerder gedaan. Ik wist dat ik op planken wilde staan, maar ik wilde geen gigantische muur met ingebouwde planken omdat ik dacht dat het te zwaar zou aanvoelen en de ruimte kleiner zou lijken. Ik ben dol op de openheid van deze zwevende planken!

Ik heb in het verleden gezegd dat ik denk dat een klein budget je dwingt creatief te zijn. Dat was zeker het geval met deze schappen. Mijn oorspronkelijke ontwerp riep op tot nieuw hout dat crème zou zijn geschilderd in overeenstemming met de onderliggende kasten. Maar toen alles werd gezegd en gedaan, stond het budget dat niet toe. Ik heb een grote stapel oude hekwerkpickets in de achtertuin die ik kreeg voor een ander project, dus ik gebruikte er een paar. Gratis was zeker in mijn budget. Ik ben gelukkiger met deze planken dan ik zou zijn geweest als ik nieuw hout had gekocht 🙂

Weet je nog toen ik mijn kantoor onthulde en ik zei dat mijn planken geheim waren ????

Eeeeek! Ze zijn ook laden !!!!!! Ik hou ervan 🙂 Toen ik brainstormde over manieren om de benodigde opslagruimte toe te voegen aan deze ruimte, dacht ik: waarom niet dit? Toegegeven, de laden zijn slechts 2 centimeter diep, maar ze zijn perfect voor papier! Al het andere zou hoe dan ook waarschijnlijk te zwaar zijn. Op dit moment vullen ze zich snel aan met mijn kinderkunstwerk en schoolwerk dat ik ooit in plakboeken zal zetten, en met dingen ben ik te lui om bestanden weg te schrijven.

Oké, door naar de tutorial !!!

Benodigdheden nodig:

* Geregenereerd hout (ik gebruikte oude heklatten)

*Verstekzaag

*Houtlijm

* Brad Nailer

*Niveau

* 1 Ă— 2 en 2 Ă— 3 borden

*Multiplex

*Houtschroeven

Ik besliste hoe lang ik de planken wilde hebben en vervolgens de houtstelen op die lengte meten en afsnijden. Er zouden 6 planken in totaal zijn en er waren 4 planken nodig voor de bovenkant en 4 planken voor de onderkant, dus ik sneed (48) 30 inch planken. Daarna snij ik 12 planken voor de zijkanten. Nadat ik dat gedaan had, moest ik de enda in een hoek snijden (verstekzagen). Ik gebruikte de verstekzaag en sneed in een hoek van 45 graden. Ik zweer dat ik mijn man een foto van me heb laten maken die in een hoek sneed, maar ik kon het niet vinden in mijn computerbestand. Sorry daarvoor. Als je goed naar de afbeelding kijkt, zie je de gehoekte uiteinden.

Voor de zijstukken moest de lange zijde onder een hoek worden gesneden, niet het einde. Ik stuurde mijn man naar de buren om hun tafelzaag te gebruiken terwijl ik de andere bezuinigingen aan het doen was. (Lieve Kerstman, ik heb een tafelzaag nodig … ..) Je kunt de kleinere zijstukken op de foto ook zien.

Als ik het erover had de bank bouwen dat is op mijn kantoor, ik zei dat het uitkiezen van glad, recht hout van cruciaal belang was voor het maken van meubels. Nou, nieuwe hekpickets zijn niet recht en soepel, laat staan ​​OUDE. Dus ik heb die regel gebroken. En het maakte het een beetje uitdagender toen het tijd werd om te bouwen. Maar het eindresultaat was absoluut de moeite waard!

Het leek een beetje op een puzzel samenstellen. Ik heb verschillende stukken bij elkaar geplaatst en zag wat het beste werkte. Soms moest ik er een omdraaien of uitzetten.

Ja, ik doe dit project op mijn 3 voet bij 3 voet veranda direct buiten mijn keuken. (Lieve Kerstman, ik heb een houtwinkel nodig ……….)

Toen heb ik de stukken aan elkaar gelijmd en genageld.

Wat je zult hebben als je klaar bent met die stap is een lange rechthoekige buis. Je hebt zijkanten en een boven- en onderkant. De volgende stap is om wat planken aan je muur te bevestigen.

Deze planken zijn de manier waarop u de planken aan de muur bevestigt. Ik heb 2 × 3 borden gebruikt. Ik heb gemeten waar ik ze wilde hebben, markeerde het met potlood en toen gebruikte ik mijn niveau om een ​​rechte lijn te tekenen. Ik boorde een geleidegat (een gat dat door het bord werd geboord dat kleiner rond is dan de schroef) door de 2 × 3 voordat ik ze aan de muur schroef. Ik gebruikte schroeven van 5 inch. Zorg ervoor dat ze waterpas zijn.

Ik heb latten- en gipsmuren sinds mijn huis in 1949 werd gebouwd, maar als je een nieuwer huis hebt, zorg er dan voor dat je op nopjes let.

Vervolgens neemt u de plank en schuift u deze op het 2 Ă— 3 bord. Meestal als ik drijvende planken bouw met nieuw hout, passen ze perfect en zijn ze mooi en knus. Maar deze oude borden waren een ander verhaal. Sommigen waren te knus, sommige waren een beetje los en sommigen waren heel los. Sommige planken bogen omhoog en sommigen bogen neer. Ik rolde er gewoon mee. Ik sneed stroken dun multiplex en schoof ze onder de 2 Ă— 3. Je kunt het zien waar de rode pijl in de afbeelding staat. Toen het wat snug was, schroefde ik schroeven door de bovenkant van de plank naar beneden in de 2 Ă— 3. Ik deed ongeveer 5 schroeven aan de bovenkant en vervolgens een schroef aan elke kant.

Voor zover de ladeconstructie ging, wachtte ik tot de plank was gebouwd, zodat ik een nauwkeurige meting kon krijgen. Ik gebruikte dun multiplex voor de bodem en 1 Ă— 2 voor de zijkanten. Ik heb ze net aan elkaar genageld (met een beetje lijm).

Ze zijn erg basic. Geen fancy glijdende hardware om ze in en uit te laten glijden. Maar ze werken goed en ik denk dat het bijdraagt ​​aan de rusticaliteit (ja spellingcontrole, dat is een woord!).

Bedankt dat je me dit met je hebt laten delen! Zoals altijd, als je vragen hebt, e-mail me gewoon 🙂

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.